Интервюта и статии

В-к Марица: Мляко с бадеми и кроасан с билки донесоха стипендии на студенти от УХТ

14 февруари

Трима студенти от Университета по хранителни технологии получиха вчера стипендии на стойност 2000 лева от конкурса на хранителен холдинг "Белла България". На специална церемония изпълнителният директор Елза Маркова и ректорът на УХТ проф. Кольо Динков връчиха на победителите символични чекове.

За стипендиите на "Белла Академия" се състезаваха студенти от различни специалности и курсове, които бяха отличени със сертификати за участие. Първата победителка  - второкурсничката Мари-Кристин Немска, предложила разработка на нов млечен продукт с екстракт от бадеми, фъстъци или лешници. Идеята, която лансирала втората стипендиантка Милка Димова, е френски кроасан с български билки. Милан Серафимов, който е 5 курс в специалност "Технология на ферментационните продукти", предложил разширяване на тестената гама продукти на холдинга, добавяйки тесто за кекс, курабии и соленки, както и по-лесна опаковка.

"Всички вие сте талантливи млади хора с неограничен потенциал. Ще се радвам, ако сред вас намерим нашите бъдещи дългогодишни служители. Като подготвени личности с висок борбен дух, надявам се да се реализирате в България", каза Елза Маркова.

Върни се в Интервюта и статии