Интервюта и статии
"Белла България" влага 3 млн. долара за производство на деликатес от Индонезия
12 юни
Във фабриката си в село Костиево край Пловдив "Белла България" започва да произвежда индонезийския деликатес ренданг-паданг. Той е традиционен продукт от региона на остров Суматра, който се приготвя от бавно приготвено телешко месо и специфични за Индонезия и региона на острова подправки. Предприятието ще е първото и засега единственото място в Европа, в което ще се произвежда деликатесния продукт, обясни за "Капитал" Димитър Митев, главен оперативен директор на компанията. Инвестицията от 3 млн. долара в производството е изцяло на "Белла България" и "включва закупуване на нови хранителни технологии, производствени мощности и логистично партньорство за разпространението на продукта в Европа и Близкия изток".
Линк към пълната статията: ТУК