Новини
СХП: „Белла бугаца с какаов крем“ е иновативен продукт на 2024 г.
23 ноември
„Белла бугаца с какаов крем“ бе отличена с наградата от националния конкурс на Съюза по хранителна промишленост (СХП) „Хранително-вкусовата промишленост – нови продукти и технологии 2024 година”. Това е замразен продукт, който се предлага в иновативна опаковка, която позволява изключително удобното му приготвяне. Необходимо е единствено да се отлепи леко горната й част и да се пече 35-40 мин. в тарелката на самата опаковка. Бугацата се отличава с неповторим вкус, подходящ за всяко хапване – чудесна закуска или десерт. Пълнежът от нежен какаов крем е обгърнат от хрупкави точени кори.
Традиционно СХП отличава иновативни продукти в деня на хранително-вкусовата промишленост в България. Тазгодишното им издание е 21-вото поред и се проведе в рамките на научно-практическата конференция с международно участие на тема „Хранителната индустрия в България – настояще и бъдеще” в София.