Новини

Новини

"Белла България" откри най-голямото месопреработвателно предприятие на Балканите

9 октомври

 

Хранителният холдинг „Белла България” откри ново месопреработвателно предприятие - в производствения обект са инвестирани над 6 млн. евро, с което той се превръща в  най-голямото и модерно предприятие за преработка на месо на Балканския полуостров. Президентът на България Георги Първанов бе специален гост на официалното откриване на предприятието, което е разположено на 15 000 кв.м в с. Костиево, община Марица. 

Това е четвъртото месопреработвателно предприятие на „Белла България”, която има и предприятие за точени кори и бутер тесто.
 

В новооткрития обект в с. Костиево се произвеждат кренвирши, шунка, наденица, кайма и формовани продукти от мляно месо. Висококачествената месна продукцията на предприятието ще се дистрибутира в цялата страна. За старта на неговата дейност компанията е разкрила 380 работни места.

Машините и съоръженията са доставени от водещи световни фирми в бранша – CFS, Novicki, Нandmann и Seydelmann. Оборудването включва и най-новата слайс техника за тънко нарязване на шунка, която е единствена в България и върши всевъзможно калиброване, електронно замерване и абсолютен точен грамаж при зададени параметри. При доставката на суровините и производствения процес се спазват всички европейски стандарти за хигиена и високо качество на продукцията.

С откриване на новото предприятие „Белла България”  разширява асортимента на произвежданата продукция.
 

„Белла България” е лидер в пазара на малотрайни колбаси в страната, като в сегмента на кренвиршите пазарният дял на компанията е над 65% - с марките LEKI, Сачи и Народен. През миналата година фирмата отново зае първо място и при трайните колбаси, като изпревари конкуренти с дългогодишна история.
 

В предприятията на „Белла България” работят около 3000 души, като разкритите само през 2006 г. работни места са около 950.

Върни се във Всички новини