Новини
„Белла България” консолидира структурата и управленския екип
11 април
Следвайки съвременните международни практики за устойчиво развитие, хранителният холдинг „Белла България” стартира консолидиране на управленските процеси на основата на опростяване на производствената и търговската си структура. Целта е разширяване на пазарните позиции в страната и на международния пазар.
Консолидацията включва вливане в структурата на „Белла България“ на търговски дружества, специализирани в бизнеса с храни, териториално консолидиране на съществуващи производствени мощности, както и окрупняване на мениджърските позиции на холдинга.
Стартираният план за консолидация е допълнен от договорено външно и вътрешно финансиране за закупуване на машини и съоръжения от ново поколение. Планирани са инвестиции в различни производствени и търговски направления. Стремежът е развитие на конкурентна високотехнологична организация на дейността с ограничен достъп на човешка ръка и енергоспестяващи, екологични и здравословни технологии.
Първият етап от преструктурирането ще приключи в средата на настоящата календарна година, като до края на 2016-та хранителният холдинг ще е със значително опростена производствена, търговска и развойна структура, с намален брой юридически лица в структурата на холдинга. Реализираните икономии ще се насочат в иновативност, продуктивност и развитие на пазарното присъствие.
След завършването на преструктурирането корпоративният бранд „Белла” ще консолидира дейности и продукти от портфолиото на производствените предприятия „Фермата” и „Унибел”, както и на утвърдилата се през годините ХоРеКа търговска структура „Ипекс Груп”.
Стартиралата консолидация е основана на визията за бизнес развитие на базата на синергия на дейностите и централизирано планиране, организиране и отчетност, което на свой ред ще позволи растеж и иновации в отговор на нарастващите очаквания към хранителния холдинг от страна на клиенти и контрагенти в национален, регионален и международен мащаб.